Єдність у розмаїтті

«РАЗОМ» ДО ЄДИНОЇ УКРАЇНИ

Пересувна молодіжна виставка «Разом» відкриває Україну як багатонаціональну державу, де є місце кожній громаді. Саме так вважають організатори виставки, що відкрилася і нині експонується в НПУ ім. М. Драгоманова
Молодіжна виставка «Разом» вже експонувалася у клубах толерантності, школах і обласних бібліотеках для дітей і юнацтва в містах: Київ, Львів, Маріуполь, Харків, Хмельницький, Чернівці, Севастополь, Чинадієво, Полтава, Херсон, Мукачеве, Вижниця, Каховка, Цюрупинськ, Миколаїв, Нова Одеса та с. Бояни Чернівецької області.
Молоді люди різних національностей розповідають про можливості реалізації своїх прав в Україні. Персональні інтерв’ю доповнюються історичною інформацією про особливості розвитку етнічної спільноти в Україні.
На стендах представлено вірменську, грецьку, українську, кримськотатарську, єврейську, ромську, російську, румунську, угорську, польську, болгарську, німецьку громади, а також біженців та шукачів притулку як соціальну групу. Напередодні відкриття експозицію було доповнено двома парами стендів про молдован і внутрішньо переміщених осіб, також оновлено персональний стенд російської громади.
Через особисті історії «героїв» виставки відвідувачі мають змогу познайомитися з культурним розмаїттям України. Окрім стендів про українську, вірменську, кримськотатарську, єврейську, ромську та інші громади, на виставці представлені також історії внутрішніх внутрішньо переміщених осіб.
«Я ніколи не думала, що нам у нашій країні доведеться колись доповнювати виставку стендами про переселенців. Тому нам було важливо описати такі поняття, як біженець, шукач притулку, внутрішньо переміщена особа», – сказала на відкритті Анна Ленчовська, виконавча директорка «Простору толерантності».
Виставка експонується Громадською організацією Київський освітній центр «Простір толерантності» в рамках проекту «Разом: сприяти обізнаності щодо етнічного різноманіття та толерантності» у співпраці з Домом Анни Франк (Нідерланди) за підтримки програми «Сприяння розмаїттю: захист та інтеґрація національних меншин в Україні» Ради Європи.

Мирослав МАРИНОВИЧ
Иосиф ЗИСЕЛЬС
Вячеслав ЛИХАЧЕВ
Олег РОСТОВЦЕВ
Віталій НАХМАНОВИЧ
Микола КНЯЖИЦЬКИЙ
Володимир КУЛИК
Виталий ПОРТНИКОВ
Олег РОСТОВЦЕВ