Єдність у розмаїтті

З ювілеєм!

Від щирого серця вітаємо з ювілеєм голову
Федерації грецьких товариств України
Олександру Іванівну Проценко-Пічаджі!

Про таких людей, як Олександра Іванівна Проценко-Пічаджі кажуть – харизматичний лідер.

Енергійно увійшла вона в громадський простір і залишилася в ньому незмінно розсудливою, виваженою, мужньою, незламною, енергійною та невтомною.

У національному русі все слід було починати ab ovo – завойовувати авторитет керівника, реалізовувати плани національного відродження, налагоджувати зв’язки з історичною Батьківщиною, гідно представляти греків України серед етнічних спільнот, відстоювати їхні інтере­си на різних рівнях. І Олександра з честю вирішувала всі проблеми, що виникали і в середині національного руху, і на державному, і на міжнародному рівні.

Але найбільшим випробуванням для неї, як і для всіх нас, виявилася війна. Саме в цей час Олександра стала не просто повноважним представником, а й матір’ю для всіх греків Надазов’я, що опинилися в зоні страждань, завданих аґресією ворога.

Щоденно вона допомагала і допомагає убезпечити, обігріти, нагодувати, надати медичну і моральну допомогу, підтримати людей у часи складних випробувань.

Той, хто опікується проблемами лише однієї родини, має розуміти, як болить серце і душа за кожного окремо і за всіх разом, бо поза увагою в грецьких селах, що опинилися на території воєнних дій, не залишається жоден мешканець незалежно від етнічного походження.

Це волонтерство, це праведне діло – найважливіший особистий внесок Олександри Іванівни у нашу спільну перемогу.

Пишаємося переконливою проукраїнською позицією Федерації грецьких товариств України та її лідера!

Від щирого серця вітаємо з ювілеєм!

Бажаємо міцного здоров’я, сил і мужності!

І хай життя ще принесе багато радості і щастя!

Конґрес національних громад України
Мирослав МАРИНОВИЧ
Иосиф ЗИСЕЛЬС
Вячеслав ЛИХАЧЕВ
Олег РОСТОВЦЕВ
Віталій НАХМАНОВИЧ
Микола КНЯЖИЦЬКИЙ
Володимир КУЛИК
Виталий ПОРТНИКОВ
Олег РОСТОВЦЕВ