Єдність у розмаїтті

Меджліс кримськотатарського народу підтримав на майбутніх виборах Президента України Порошенка

Вищий виконавчий орган Курултаю (національного з’їзду) кримськотатарського народу – Меджліс кримськотатарського народу, – вирішив підтримати чинного президента України Петра Порошенка на майбутніх виборах глави Української держави.

«1. Висловити підтримку чинному президенту України Петру Порошенку і закликати громадян України в ході виборів 31 березня 2019 р. підтримати голосуванням кандидатуру Петра Порошенка для обрання президентом України на новий термін повноважень», – йдеться в рішенні Меджлісу від 27 лютого 2019 р. оприлюдненому на сторінці в соцмережі Фейсбук народним депутатом України, головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Окрім цього, Меджліс кримськотатарського народу вирішив закликати громадян України, які проживають на території тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму, брати участь у виборах президента України на виборчих дільницях, що знаходяться на материковій частині України.

Також вищий виконавчий орган Курултаю кримськотатарського народу вирішив закликати Виконавчу раду Світового конґресу кримських татар, громадські організації кримськотатарської діаспори та їх асоціації в різних країнах сприяти організації голосування громадянами України на закордонних виборчих дільницях, створених Центральною виборчою комісією України.

Як написав Р. Чубаров на своїй сторінці в соцмережі Фейс­бук, рішення Меджлісу кримськотатарського народу «Про вибори президента України 31 березня 2019 р. розглядалося і було прийнято «за основу» на засіданні Меджлісу 27 січня 2019 р.

«Після офіційної реєстрації Петра Порошенка кандидатом в президенти України (7 лютого 2019 р.), прийняте раніше за «основу» рішення було направлено членам Меджлісу кримськотатарського народу для внесення ними можливих доповнень і змін. З урахуванням доповнень і змін, викладених членами Меджлісу кримськотатарського народу, рішення було прийнято і підписано 27 лютого 2019 р.».

Мирослав МАРИНОВИЧ
Иосиф ЗИСЕЛЬС
Вячеслав ЛИХАЧЕВ
Олег РОСТОВЦЕВ
Віталій НАХМАНОВИЧ
Микола КНЯЖИЦЬКИЙ
Володимир КУЛИК
Виталий ПОРТНИКОВ
Олег РОСТОВЦЕВ