Єдність у розмаїтті
Виталий ПОРТНИКОВ, главный редактор и телеведущий канала TBi
Обнародование гражданским движением «Честно» результатов соответствия депутатов украинского парламента критериям, выработанным для определения их добропорядочности – то есть соответствия моральным и профессиональным задачам, необходимым для работы в законодательном органе страны, шокировало и самих политиков, и многих представителей общественности.
Ситуація навколо нового мовного закону, прийнятого нещодавно Верховною Радою, вносить «глибокий розкол» у суспільство.
Ваад України вважає за потрібне заявити, що, на наш погляд, законопроект не вирішує проблем із мовами національних меншин, натомість суперечить Конституції України та положенням Європейської хартії реґіональних і міноритарних мов та Рамковій конвенції стосовно національних меншин.
41% українців підтримують надання російській мові статусу державної, в той час як 51% виступають проти цього, 8% – не визначились.
Олег РОСТОВЦЕВ, специально для «Форуму націй»
Украина должна четко сформулировать критерии отношения к национальным общинам, и я считаю, что главным критерием должна быть их внешняя государственность.
Тетяна ХОРУНЖА
25 червня виповнилося 20 років із дня прийняття закону «Про національні меншини в Україні». Однак ця важлива подія пройшла не поміченою у державі, на теренах якої проживає 22,2% іноетнічного населення.
Національні громади України, і це є у статуті нашої організації – Конґресу національних громад, хочуть інтеґруватися у громадянське суспільство України, яку ми бачимо європейською державою, а не сателітом північного сусіда.
Вячеслав ЛИХАЧЕВ
В этом году впервые лагерь проводился сначала отдельно, в первую смену, для самых младших ребят в возрасте 8–12 лет, а затем – для ребят постарше.
Тетяна ХОРУНЖА
У липні у Більшівці на Франківщині пройшов VІІ Міжнародний міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег-2012».
Богдана КОСТЮК
Старою бруківкою походжають численні подорожні, обвішані фотоапаратами, або ж пробігають заклопотані львів’яни, чи не кожен із яких може при нагоді розповісти котрусь із численних історій про рідне місто, про таємницю тієї чи іншої садиби, про життя видатних мешканців міста Лева.
15 липня на площі Сімферополя біля центрального ринку спаплюжено портрет двічі Героя Радянського Союзу Амет-Хана Султана.
Влітку 2012 р. на вулицях Маріуполя (Україна, Донецька область) з’явилася антисемітська політична реклама.
Мирослав МАРИНОВИЧ
Иосиф ЗИСЕЛЬС
Вячеслав ЛИХАЧЕВ
Олег РОСТОВЦЕВ
Віталій НАХМАНОВИЧ
Микола КНЯЖИЦЬКИЙ
Володимир КУЛИК
Виталий ПОРТНИКОВ
Олег РОСТОВЦЕВ